Samsung Galaxy S3 > Probleem met moederbord Galaxy S3? Update is onderweg!

Probleem met moederbord Galaxy S3? Update is onderweg!

Door een aantal Samsung Galaxy S3 gebruikers is de laatste paar weken een fout ontdekt, waardoor het moederbord in een klap kapot gaat, waarna het toestel niet meer te gebruiken is. Het was al snel duidelijk dat dit probleem bij een beperkt aantal modellen op speelde, maar de Koreaanse fabrikant komt binnen korte tijd met een update, waardoor de plotselinge moederbord error niet meer voor kan komen.

Pebble Blue Samsung Galaxy S3Samsung heeft nog niet losgelaten wat de ware aard is van het probleem bij het populaire toestel, maar ze zijn zich bewust van het probleem, aldus een woordvoerder van de fabrikant. Het betreft een beperkt aantal Galaxy S3 modellen met 16 GB geheugen en de oorzaak ligt volgens de woordvoerder bij een firmware bug. Daarom moet dit op te lossen zijn door de firmware up te daten.

Binnen korte tijd zal deze update wereldwijd worden uitgerold voor de Samsung Galaxy S3, waarna het probleem zich ook niet meer in de toekomst kan opspelen. Mocht je toch een probleem ondervinden met het moederbord van je smartphone, dan adviseert de woordvoerder contact op te nemen met het Samsung Repair Center. Het is in ieder geval al duidelijk dat het moederbord onder de fabrieksgarantie valt, dus in geval van schade, hoef je dit niet zelf te betalen.

Heeft er iemand last van een niet functionerend moederbord op zijn of haar Samsung Galaxy S3?

(met dank aan Tweakers.net en Harmen voor de tip)

Reacties (133)

Andre2 januari, 2013 om 16:09

Ja, dat had ik al verwacht. Ik ben al lang Samsung gebruiker, eerste keer paar weken geleden met mij is precies zelfde gebeurt. Na opladen ik kon niet meer aan doen. Gestuurd naar gsmrepareren.nl, moederbord van mijn Galaxy s3 was kapot, met garantie is gerepareerd (nieuwe moederboord)

Manuel2 januari, 2013 om 16:10

Ik heb daar geen last van.

Vraagje: Ik heb de aller meest recente versie (4.1.2) draaien (gedownload van SamMobile).
Stel dat ik dat probleem ook had, zou ik dat dan door die update verholpen hebben, of zou ik het dan alsnog hebben, en een door KIES erkende firmware moeten downloaden, zodat ik dan straks de update kan downloaden middels FOTA of middels KIES?

Nogmaals: dit is gewoon een vraagje. Ik heb er niet daadwerkelijk last… Gelukkig!

Adam2 januari, 2013 om 16:13

Sinds drie dagen valt mijn telefoon soms zomaar uit (zonder dat ik iets doe). Geen idee of het een moederbord probleem is maar het voldoet wel aan deze beschrijving. Irritant!

Andre2 januari, 2013 om 16:19

Adam bij mij begon precies zelfde doen, na paar dagen helemaal uit, toen bleek dat moederbord stuk was

Stegie692 januari, 2013 om 16:19

2 weken van het ene moment op het andere moment, viel de S3 uit en kwam er in het beeld te staan dat het een Galaxy S3 was. Telefoon deed helemaal niets meer. Na een dag was de accu leeg dus helemaal geen leven meer in te krijgen. Laden werkt dan ook niet. Inmiddels weggebracht naar verkoper waar ik hem heb aangeschaft.

Tol2 januari, 2013 om 16:32

Heb die van mij ook weg moeten brengen omdat hij in 1 keer helemaal dood was. Weet iemand of de gegevens uit het interne geheugen er nog allemaal op staan na reparatie?

shenkie2 januari, 2013 om 16:37

5 dagen geleden viel mijn s3 ineens uit. ik dacht dat de batterij gewoon leeg was. maar toen ik hem aan de oplader had liggen kon ik hem nog niet opstarten.
toen was het wel duidelijk hij was kapot. terug gegaan naar de winkel en opgestuurd onder garantie.

obama2 januari, 2013 om 16:39

Mijne doet nu ook vaak..gister viel die ineens uit.nu draaid ie echt langzaam…alsof er allemaal natuurfilms op staan

Marco2 januari, 2013 om 16:46

Hmmm ik lees dit een uur geleden en nu is mijn toestel ook opeens dood….
Niet erg blij mee, maar eens kijken wat nu….

Vervangen ze het toestel of alleen een stukje moederboard?

jeroen2 januari, 2013 om 16:51

Helaas is dit mij afgelopen vrijdag (28dec) ook overkomen. Het toestel was vanzelf uitgegaan en was ook niet meer aan te krijgen. Na telefonisch contact met mijn provider heb ik het toestel in hun winkel afgegeven.

Ik ben benieuwd wanneer ik mijn toestel terug krijg. De reparatie valt wel onder de garantie.

Jeroen

wessy19872 januari, 2013 om 17:00

Wat ik wel heb is dat hij niet altijd even goed op laad…. soms is hij binnen een uur klaar van 50 naar 100 % bijvoorbeeld…. maar ik heb ook dagen dat ik hem op de lader heb een hele nacht dus zeg maar vanaf 23.30 en dan word ik de volgende ochtend 7 uur wakker en dan staat hij nog op 84 % ofzo… vreeeeeemd

Mahmut2 januari, 2013 om 17:01

Bij mij valt die uit en start vanzelf op daarna minuten lang traag reageren.
En sins gister vind die op mijn laptop mijn mobiel niet hardware id niet bekend.
En nu met update zegt die apparaat aangepast update niet beschikbaar

Jeroen2 januari, 2013 om 17:01

Ik heb de android versie 4.1.1 eropstaan. Na deze update doet mijn geluid het niet. De filmpjes die ik heb speelt hy niet meer af. En ook is hy heel erg traag geworden en loopt hij telkens twee seconden vast. Hebben hier meermensen last van of van gehad?

Quinten2 januari, 2013 om 17:34

Ik had vorige week exact hetzelfde probleem. had telefoon ‘s nachts aan oplader. Ik word wakker en pak mijn telefoon, blijkt mijn telefoon niks meer te doen. Alles geprobeerd het toestel weer aan te doen maar het lukte niet, ook niet door de mensen in het repaircenter. Nu ben ik aan het wachten op de reparatie. Ik hoop dat ook voor mij geldt dat dit onder de fabrieksgarantie valt.

Yone2 januari, 2013 om 17:56

Bij de mijne ook gebeurd 26 december . Blijft hangen op Samsung logo… opgestuurd, kijken wat er gaat gebeuren..

Jos van den End2 januari, 2013 om 18:05

Ik heb er denk ik ook last van gehad! 7 December reageerde me telefoon helemaal nergens meer op, niet op de standaard oplader, docking station of op de accu die ik via externe oplader heb opgeladen.
Telefoon naar provider gebracht en binnen een week weer terug. Onderdeel vervangen en software update gehad.

Dus waarschijnlijk heb ik als een van de weinige de update al!

Ricardo2 januari, 2013 om 18:22

Ik weet niet wat jullie ermee doe?

De mijne leeft gewoon hoor zoals het hoort.

Ik schuif gewoon heen & weer met me duim en foto’s bladeren.

Raar hoor dat een prachttoestel van 500,- nu al problemen gaat geven?

Ik dacht meer aan die andere merk > BB met hun slechte (RIM) software (nu nog steeds).

Dan heb ik guus geluk dan :)

werktNogperfect2 januari, 2013 om 18:30

@ ricardo ik heb mijn phone sinds mei en alles doet het nog perfect, de japaner die mijn s3 heeft gemaakt heeft goed zijn werk gedaan lol.

Stef2 januari, 2013 om 18:51

Probleem ook gehad. Plotseling dood. Morgen krijg ik hem terug. Stevig balen want je ziet het niet aankomen en je kunt er niks aan doen.

Lai Shan2 januari, 2013 om 19:20

Op 16 dec heb ik dit ook gehad. Na een nachtje laden kreeg ik het toestel niet meer aan. Een harde reset lukte niet en liet alleen een download scherm zien dat ook nog eens vast liep.
Ben terug naar de winkel gegaan en het toestel was na een week klaar. Helaas had ik hem later pas terug in verband met de feestdagen.
Wat er op het reparatieformulier stond:
- boardswap
- software update

Helaas moest ik alles weer opnieuw installeren maar hij doet het weer prima!
Ik kijk uit naar de update!

Patjess Place2 januari, 2013 om 20:08

Begin al een beetje schrik te krijgen nu ik dit allemaal lees.
Maar snel een back-Up gemaakt van het toestel en gesaved op de External_Sd.
Laat ons hopen dat het toestel niet kapot gaat :-)

bjprins2 januari, 2013 om 20:21

Kijk even op het forum –> problemen/oplossen –> GALAXY S3 DOOD??
Daar zul je al een aantal slachtofferverhalen lezen…ik was daar 1 van. Inmiddels is mijn moederbord vervangen en draait het toestel weer naar behoren. Heb ook het idee dat de batterij-consumptie beter is (minder snel leeg) en hij wordt minder warm aan de onderkant bij bv afspelen van video’s.

arnold2 januari, 2013 om 20:40

mijn telefoon is de afgelopen dagen waanzinnig traag blijf veel hangen . ben gaan zoeken en kwam dit opeens tegen lekkkkkkerrr pff nou ik heb hem maar uitgezet wacht wel tot er iets komt hiervoor ..

Dennis2 januari, 2013 om 21:27

gelukkig niet de enigste . ook na het opladen uitvallen en niet meer aankrijgen , hopen op goed bericht

Koenraad2 januari, 2013 om 21:31

mja, ik kom alleen soms tegen dat full screen youtube films plots in strepen kopen na 30 seconden, maar aangezien dit na een software update gekomen is, vermoed ik dat de volgende update dit wel gaat oplossen… En van mij werkte die plots heel traag, maar eventjes SD kaart in het menu “losgekoppeld” en dan opnieuw laten zoeken, en alles weer perfect qua snelheid.
Héééél tevreden over de s3 alleszins! en ik gebruik die extreem intensief (mijn nokia n8 kon 10 uur draaien op een batterij, deze houdt het 6 uur vol, maar werkt ook 10x sneller :) )

Mahmut2 januari, 2013 om 21:44

Uw apparaat is aangepast service-update niet beschikbaar krijg ik als ik wil update kan iemand mijn helpen?

hm3 januari, 2013 om 00:56

Gebeurt dit zomaar of na het downloaden van android 4.1.2 ?

Sumsang3 januari, 2013 om 01:12

De firmware build I9300XXELLA (changelist: 742798) verhelpt zowel het moederbord-probleem als de exynos memory exploit/bug.

Sumsang3 januari, 2013 om 01:19

@ Mahmut: Heb je toevallig je toestel geroot? Door je toestel te unrooten kun je het update-probleem oplossen.

@ hm: het probleem was er al voor 4.1.2 er was en is voor zover ik gelezen heb een fout in de aansturing van de hardware (door een software-probleem).

Sumsang3 januari, 2013 om 01:27

M’n bericht over de nieuwe firmware heb ik geplaatst naar aanleiding van http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2077844

John3 januari, 2013 om 01:45

Ik had hier in November ook last van. Snachts opgeladen en sochtends deed die niks meer.
Even naar Samsung repair point gebracht en binnen een week toestel terug met nieuw moederbord.
Alleen helaas wel een afgekeurde batterij( Grote rode sticker erop met Batterij test fails)

Iemand een idee hoe zie dat testen? Want batterij werkt wel gewoon nog goed.

Mahmut3 januari, 2013 om 02:42

@Sumsang

Nee ik heb niet geroot hij deed al raar dagen lang af en toe vertragen soms opstarten van zelf.
Maar ik wist eigenlijk niks van KIES 2 keer gebruikt niks aan de hand en sins dien rare meldingen op pc als hardware id niet gevonden daarna als ik wil update via tel kreeg ik die melding van aangepast.

Mahmut3 januari, 2013 om 03:03

TIP ik werd helemaal gek van die telefoon door al die fout meldingen van aangepast en hardware id niet gevonden en noem maar op mochten jullie dit hebben gewoon via instellingen ALLES VERWIJDEREN en telefoon ziet er weer uit alsof je hem net uit de winkel hebt!

RebelwithoutaClue3 januari, 2013 om 10:59

Kan je die update ergens downloaden? Dan installeer ik hem wel via Odin, geen zin om mijn toestel te unrooten.

Klaar Mee3 januari, 2013 om 11:34

Voor mij nooit meer een Samsung! Alleen maar gezeik mee tot nu toe en ze geven bijna geen antwoorden waarom. Terug naar HTC die deed het 2 jaar zonder problemen.

Wat gebeurt er3 januari, 2013 om 12:16

Ik heb laatst een zwarte samsung galaxy s3 aangeschaft. bij het opstarten ging er niks mis.. toen ik een update wilde utivoeren kreeg ik de melding zet wifi aan of uit om het via netwerkverbinding uit te laten voeren.. had wifi uitgezet en nog kreeg ik de melding zet wifi uit heel vreemd, weet iemand wat dit is???????????? en ook mijn foto camera is heel traag als ik een foto maak en deze foto bekijk en vervolgens terug wil gaan naar de camera blijft het beeld heel lang zwart of hangen want als ik op de home button druk gebeurt er niks.. ja pas na zeker 30tellen springt ie terug.. heel vreemd allemaal.. en heel slecht van samsung.

Mahmut3 januari, 2013 om 13:04

Ik heb een vraagje ik lees dat er staat dat het om een beperkt aantal gaat weten ze niet ongeveer welke?? bij de nieuwe bijvoorbeeld of de eerste telefoons die om het markt komt. Ik denk wel dat het de toestellen zijn van de zelfde tijdperk dus.

Roel3 januari, 2013 om 18:03

Yep, maar sinds vanochtend ook dit probleem….
Baal als een stekker

Rene3 januari, 2013 om 19:41

Mijn S3 is ook voor reparatie weg. Bij KPN ingelverd en nu maar even afwachten.

De mijne begon ik te gebruiken na een nachtje laden. Hij liep vast maar kon niet meer volledig opstarten. Hij loopte als het unlock scherm tevoorschijn kwam.

Batterij eruit voor een half uur ofzo. Toen kreeg ik m wel gestart maar gaf die fouten voor de youtube app maar hij draaide maar zeer instabiel. Lopende processen gechecked maar alles leek in orde. Ik ging even douchen. Toen ik terug kwam stond ie op het eerste schermpje. Batterij laden ging niet meer. Het was echt einde verhaal.

Een backup van mijn fotos maken zou denk ik in geen geval meer zijn gelukt. Ik hoop dat ze er nog opstaan als ik m terug krijg maar ik vrees het ergste.

Rene3 januari, 2013 om 19:43

Ik heb trouwens een blauwe …. een van de allereerste door KPN geleverd. (had pre-order gedaan).

sgs33 januari, 2013 om 19:49

Huh Hoezo heeft iedereen al Android 4.1.2 ik heb hem niet eens binnen O.o…

Dientje3 januari, 2013 om 21:01

kloontje gekocht maar krijg er geen leven in

007senna4 januari, 2013 om 10:53

Welke app zou de boosdoender zijn voor de sudden dead , vindt het een vreemde gedachte dat een app het moederboard onhertstelbaar kan stuk maken

MrPersian4 januari, 2013 om 11:25

@sgs3, ik heb android 4.1.1 (niet geroot) en helaas is mijn s3 vandaag ook overleden:(.
reden nog onbekend.

Miezl4 januari, 2013 om 13:37

Word steeds blijer met m’n Galaxy S2 ;-)

SGS34 januari, 2013 om 13:49

@MrPersian, oke ik schrok al dacht dat die zomaar uit was. Maar weet iemand wanneer deserteurs uitkomt? Het is alsof niemand et meer over praat

Bjorn5 januari, 2013 om 15:34

De enige fout die mijn S3 heeft is dat ik soms het scherm aanzet en het beeld heel fel en dof is. Als ik het scherm weer even uit en aan doe is die weer normaal.

Verder heb ik sinds 25 december dat de backspace niet meer goed werkt op het toetsenbord. Als ik de backspace druk gaat die naar de L of M.. iemand ervaring mee?

Patrick6 januari, 2013 om 09:19

Mijn S3 heeft het vanmorgen ook begeven. Na even te googlen weet ik zeker dat het de sudden death is. Gisteravond werd hij traag, en vanmorgen toen ik hem van de lader haalde zat er geen enkel leven meer in. Geen enkele toetsencombinatie levert een reactie meer op. Voorheen nooit ergens last van gehad.

cliogek6 januari, 2013 om 11:01

Zoals ook aangegeven in het forum is mijn S3 sinds donderdag overleden.
Het ene moment voldoende stroom en alles werkend en na het eten staat het toestel op zwart en is niet meer aan te krijgen. MORSdood.

Ben al vanaf donderdag aan het bellen met het repair centre maar nu moet ik voor de 3e keer terugbellen op maandag 7 januari na 13:00 uur omdat ze mijn gegeven niet kunnen vinden en Vodafone eerst het contract naar het repair centre moet sturen. Dat dit in een digitale wereld 4 dagen moet duren begijp ik niet maar dat zal wel aan mij liggen. Ik begrijp ook niet waarom de repair centre me vraagt om op zaterdag terug te bellen als Vodafone dan op slot zit.

Ik eis vanwege de Sudden Death een nieuw toestel, mede omdat ik betaal voor een extra verzekering, de fout bij Samsung ligt en ik aan het lijntje wordt gehouden terwijl ik het contract en alle benodigtheden voor mijn neus heb liggen!

VCN6 januari, 2013 om 19:36

Ik was heel lang vol vuur over de geweldige Samsung Galaxy S3 die ik zou kopen. Toen hoorde ik van de scheuren, vastlopers en nu dit weer…..twijfels, twijfels!

Ik durf dit toestel niet aan te schaffen met al zn problemen, hij kost tenslotte nog dik 450 euro, en dat is een boel geld voor zo’n (vindt ik persoonlijk) onbetrouwbare telefoon. Het valt nu misschien nog wel onder garantie, maar als zulke geintjes zich na die 2 jaar garantie voordoen heb je hem wel mooi aan je broek.

Ik wacht wel geduldig op de Sony XperiaZ, of de S4.

TheSaint6 januari, 2013 om 22:23

Ja sinds zaterdagavond ook de sigaar. Ik hoop dat de garantie dit snel gaat oplossen. Ik heb hier geen tijd voor….Wellicht heeft Samsung m te snel uitgebracht in de race om de beste te zijn?

Daan7 januari, 2013 om 09:09

Helaas, ik heb dit eerder vorig jaar gehad en nu dus weer :(
2e telefoon dus naar de maan. Beetje slordig van Samsung…

Vanavond maar wegbrengen en hopen dat er snel een nieuw board in zit.

TheSaint7 januari, 2013 om 15:50

Gaat helaas twee weken duren. Net bij de Vodafone winkel gebracht. Ik ga wel uit van garantie. Dus nu maar weer met de oude iPhone 3GS …

Niels7 januari, 2013 om 21:52

mijn S3 is 5 dagen geleden ook snacht’s aan de lader overleden.
heb hem naar Vodafone reperatieservice gebracht en daar werd me verzekerd dat het onder de garantie valt.
hopen dat het niet te lang duurt en dat ik gewoon een nieuwe krijg.

Geert9 januari, 2013 om 15:02

zojuist de nieuwe Boeffla kernel op mn gerootte S3 geflashed die het sudden death probleem heeft opgelost ;)

wollevie9 januari, 2013 om 15:43

Eerste toestel is inmiddels ter ziele en na enig stevig aandringen alsnog na 1 week vervangen door een
nieuwe (lease toestel) en de tweede gaf na een paar dagen al weer een zijhet korte hapering en na aansluiten op oplaadsnoer kwam er weer leven in gelukkig dus backup me suf om
erger en ezelgevoelens te voorkomen. Kom op met die update software processor dan lijkt het leed voor ons
van oorsprong tevreden samsung aanhangers geleden!

Stevo9 januari, 2013 om 22:17

Heb men Galaxy S3 vanaf de eerste dag en nog NOOIT problemen mee gehad….
Heb sinds vandaag wel software 4.1.2 binnen gekregen en zijn welk enkele leuke nieuwtjes!!
Hoop dat men moederbord het niet gaat opgeven, wil men G3 namelijk niet missen!! :-)

Annemie11 januari, 2013 om 06:18

Ik heb sinds de update 9 januarie problemen met de batterij, die is opeens heel erg snel leeg en ik kan maar niet vinden waar dat aan ligt. Heeft nog iemand dit probleem of weet waar de oplossing is?
Ben ook nog zo ‘slim’ geweest om geen update te maken, maar helaas als de batterij het maar weer fatsoenlijk doet. Heb het toestel van augustus vorig jaar.

Olga11 januari, 2013 om 12:27

Vanochtend werd ik met een schrik wakker omdat mijn wekker niet af ging. Lekker pfff. Mijn samsung s3 heeft ‘s nachts aan de oplader gelegen. En vanochtend deed die helemaal niks meer. Dag ervoor begon die inderdaad traag te doen en vast te lopen. Net naar de Phonehaus gebracht. Zij gaan het opsturen voor de reparatie. Waarschijnlijk ben ik al mijn tel nummers, foto’s enz kwijt… Heb wel een simhouder gekregen aangezien deze heel klein is en past niet in mijn oude koelkast toestel hmmmmm. Echt balen..Nu hoop ik dat het binnen de garantie valt. Ik heb het pas vanaf augustus 2012. En ik hoop dat er geen andere eigen schade is, hoewel ik zeker weet dat ik er verder helemaal niks geks mee heb gedaan.

Florian Scholten11 januari, 2013 om 20:44

Ik heb het nu waarschijnlijk ook. Hij deed het vandaag niet meer en gisteren wel.

jan13 januari, 2013 om 11:33

wanneer komt er nou een update ????????????? het duurt tttttttttttttttttttt . samsung verhelp dit probleem nou gewoon …uhhh nee ze zijn al weer druk bezig met andere dingen zoals de 4 …

Nils14 januari, 2013 om 20:27

Er wordt gesteld dat er maar een beperkt aantal SG3′s last van hebben.. maar volgens mij zijn het er stiekem meer dan Samsung wil toegeven. De mijne is gisteren gewoon overdag ook overleden. Hoop dat ik hem niet te lang hoef te missen.. op dit gezeik zit je niet te wachten als je zoveel geld uitgeeft aan een telefoon.

Jeroen15 januari, 2013 om 11:54

Mijn toestel is op 2 januari aangekomen bij het reparatiecentrum (van Tmobile) nadat mijn toestel plotseling was overleden (zie mijn reactie boven). Op 12 januari kreeg ik de mail waarin stond aangegeven dat de reparatie langer duurde dan het termijn van 10 werkdagen. Ik moet nogmaals 10 werkdagen wachten….. erg vervelend wat ik betaal veel geld voor mijn abonnement!!

Miranda16 januari, 2013 om 17:21

Zijn jullie zeker dat het maar een probleem is van de S3.Ik heb een Galaxy S1,dus de eerste generatie Galaxy S nu 3j.In het begin bolde alles vlot maar plots problemen! Uitvallen,niet meer kunnen opstarten,batterij er telkens uithalen,kartonnetje tussen batterij gestoken,dacht eerst aan speling batterij,geen contact,maar blijkkbaar was dit niet het probleem.Zwarte schermen,traag worden,vastlopen.
Ik heb ook zoal problemen gehoort over de S2 en nu de S3.Ik zou mijn S1 willen vervangen maar krijg nu toch wel heel schrik om een S3 te kopen nu ik dit allemaal lees.Dacht dat het enkel probleem was met de S1 S2.
Galaxy S3 is uitgeroepen to beste smartphone van het jaar ,net zoals de S1 en S2 de jaren ervoor,maar als ge kijkt naar betrouwbaarheid dan heb ik toch mijn twijfels,want daar hoort men nooit geen beoordeling over.
Heb altijd Top Nokia’s gehad 6600- N93- N95- E72 nooit problemen gehad,maar Samsung,ik weet het niet.Spijtig dat de Nokia Lumia 920 geen Android OS draaid, zou anders niet lang moeten nadenken.Leve Nokia.

Frank16 januari, 2013 om 19:31

Miranda, Ik heb ook een S1,ook al 3jaar.
Probleem is de E-mail.
Meer dan 20-25 berichtjes zonder foto ook in de prullenbak, wordt teveel voor het systeem.
Enkel E-mail via de Hotmail App gebruiken.
Zelfs op firmware 2.1.1 loopt de mijne super.
Wel via instellingen regelmatig alles wissen.
Ik ga er binnenkort 2.3.2 opzetten.
Met 2.1.1 kun je niet Skypen,Video conference of Whatsappen.
Ben benieuwd!
Wilde vandaag een S3 halen.
Toch maar niet dus.
Ga me in de NOTE 1 verdiepen.

Miranda16 januari, 2013 om 22:52

Frank, inderdaad dat loopt bij mij soms ook serieus vast.. De mijne draaid nu op Ginderbread 2.3.6 dit is de laatste versie die we er kunnen opzetten.
Volgens Samsung is ICS en zeker Jelly Bean voor de S1 niet meer verzien.Processor zou niet krachtig genoeg zijn.
Ik had er een anti -virus app op draaien,een goede vriend in de IT zei me toen goei die anti virus er eens vanaf ,en inderdaad hij bolde toen precies wat vlotter.
Weet nie maar ik denk dat sommige apps ook zorgen voor slechte werking van de toestellen,ik denk dat Apple iPHONE hier toch wat beter schoord.

Frank16 januari, 2013 om 23:48

Miranda,

2.3.6 moet geen probleem geven.
Is deze trouwens legaal via de samsung site?
Ik dacht alleen de 2.3.2.voor de 9000 ( S1 )

Apps: un-install apps waarvan je denkt dat ze dubieus zijn.
Denk bv aan apps die evt je kinderen erop zouden hebben gezet vooral GRATIS apps!
Ook niet apps om zuiniger met de batterij om te springen.
Gewoon een aantal instellingen uitzetten.Simpel.
Ook geen antivirus installeren.
Zorgt de provider voor.
Hoe meer mailadressen via de Hotmail app des te langer duurt het eer het systeem VRIJ kan funktioneren.
Gmail via de PC zoveel mogelijk kanibaliseren dus overbodige mappen verwijderen.
Is ook anders een bron van storing op de smartphone vwb dubbele prullenbakken enz.
Dus, 1 of 2 Hotmailaccounts via de Hotmailapp,alleen voor de noodzakelijke berichten.
Thuis pak je de pc voor al het andere werk.

Mijn werkwijze is deze :
Smartphone opstarten en wachten tot alle mails zijn opgehaald! !
De mails staan op Puschen en het signaal = Tweeters.
Het komt achter elkaar binnen en wanneer het signaal ophoudt kun je vanaf dat moment probleemloos met de S1 van start.
Went gauw genoeg.

PS. Check eens je instellingen : google knop, menuknop links onder,daarna zie je oa downloads( kun je ook leegmaken nadat je eerst de fotos hebt geopend anders ben je ze kwijt, en dan eronder zie je instellingen.
Zoals je merkt hebt je dus heel veel instelmogelijkheden op deze S1.

Je mag natuurlijk de S1 niet met een dual of quadra core ( cpu ) smartphone vergelijken oa qua snelheid.

Wat de S3 betreft : ik blijf eraf.
Note 1 of 2 : nog niet genoeg door fabrikant uitgetest en eigenlijk te groot.
S2 : toestel is goed enkel de software daar zijn vele updates van. Vindt eens uit welke software probleemloos draait op de S2 en blijf daar dan bij,mocht je een S2 willen aanschaffen.
Ik zal het trouwens extra nakijken voor je.

Iphone 3GS, 4, 5 blijven gewoon de beste.

Zo, weer wat info erbij.

Frank17 januari, 2013 om 00:07

Miranda,
Nog even de volgorde van een van de instellingen:
INTERNET (google )
MENU (links onder)
MEER aanklikken ( pop up )

dan kom je in een instellingen overzicht.
Het belangrijkste aanvinken:

pagina in overzicht openen
pop up vergrendelen
afbeeldingen laden
pagina passend maken
javascript inschakelen
Invoegtoepassingen activeren
openen in achtergrond
startpagina instellen ( google.nl )

De overige instellingen mag jezelf invullen.
Wel even opnieuw opstarten om alles te installeren net als bij een PC.

Succes.

Miranda17 januari, 2013 om 22:36

Bedankt Frank.Ga het even nakijken en aanpassen.Wat betreft de Ginderbread 2.3.6 is inderdaad beschikbaar gesteld via Samsung KIES.Moet zeggen woon in Belgie en toestel is aangekocht bij Belgacom-Proximus (wel simlockvrij).
Ga ook van de S3 blijven,denk dat ik ook eens een iPHONE ga proberen.Maar er doen geruchten dat er een nieuw model zit aan te komen 5s of 6 met vermoedelijk iOS7.
Ga dan wachten denk ik op die volgende misschien wat moderne iOS die 7 dan de 6.
Spijtig dat Nokia Lumia 920 niet op Android draaid,vind het een pracht phone de 920.Spijtig dat er zoweinig apps zijn voor Windows Phone8.

Frank19 januari, 2013 om 21:55

Even nog over de instellingen op de S1 :
bij de 2.1.1 stel je het in zoals ik gezegd heb.
bij de 2.3.6 ziet het er iets anders uit, dus even logisch denken met instellen, mogelijk is de tekst dan ietwat veranderd maar funktie blijft hetzelfde.
GEEN browsergegevens standaard instellen want dan kan je het weer opnieuw gaan instellen. ALLEEN als er iets echt mocht vastlopen!
Overigens als je dat allemaal ingesteld hebt ga je NA het opnieuw opstarten naar het INTERNETscherm (google) en daar klik je middenonder in de pagina op INSTELLINGEN:
Je ziet er 4 rubrieken en alle 4 vink je de onderste hokjes aan en vervolgens TOETS je op OPSLAAN (blauwe knop).

Wat een uitleg, maar dit soort dingen moet nu eenmaal gedaan worden. Geldt ook voor andere telefoons.

Nooit te snel een nieuw uit te brengen toestel kopen.
Eerst kinderziektes afwachten ( 6 – 9 mnd ).
Haastige spoed is zelden goed.

Iph.4. heeft antenne – aarding problemen.
Iph.4S niet energiezuinig en nauwelijks extra’s en te snel op de markt gezet ivm concurentiestrijd.
Iph.5 GOED.

Ik beslis deze week of het een S2 of Note2 wordt.
Wacht even een reactie af.
Zijn beide Nieuw.

Miranda20 januari, 2013 om 00:07

Frank,bedankt hbg alles ingesteld.
Wat betreft Note 2 heb gehoord dat er een veiligheidslek zou zijn ,ook de S3 zou zo een lek hebben.
Zal wel opgelost worden met een update .Samsung heeft oplossing beloofd maar weet niet of dit al gebeurd is.Inderdaad t’is zoals jij zegd,even wachten tot kinderziektes eruit zijn.

Frank20 januari, 2013 om 00:36

Miranda,de S2 als de Note II zijn de allerbeste werkpaarden, enkel de Note II zou nog weleens last kunnen hebben van haarscheurtjes.
De S2 is eigenlijk de best verkochte smartphone met android straks ook nog met 4.1.
Kijk eens voor de revieuw van de Note2 en S3 op :
Tweakers.net – Samsung Galaxy Note II – liberque.
Deze revieuw is perfekt!
Werkelijk TOP!

PS. een Must App voor de S1 / S2 :
super toolbox 10+
Ik gebruik hier vaak de MEMORY CPU cleaning.
Check daarna even of er niet iets ontbreekt in de taakbalk bovenin het scherm.

Als je deze app gebruikt hebt,laat eens weten of je S1 beter draait.
Mijn S1 zal ik nooit wegdoen, niet de snelste, maar wel bedrijfszeker.

Miranda20 januari, 2013 om 11:37

Frank Mag ik u eens wat vragen.Jij zegd iPHONE5 is de beste.Als ik het goed begrijp zou u kiezen voor een S2 of Note.Waarom overweegd u dan geen iPHONE5?
Vind u iOS minder leuk of prettig dan Android?
Of vind u het scherm te klein van de iPHONE.
Waarom ik misschien een iPHONE overweeg is omdat die altijd bolt.Vandaag is mijn S1 weer 2x uitgevallen.Batterij ontlaad terwil hij aanhangt,niet te begrijpen.Deze morgen was hij uitgevallen,kan hem niet meer betrouwen,Als ik ergens in vergadering ben, dan sta ik daar weer met een uitgevallen toestel,duurd dan weer eeuwen toedat hij weer opstart.
Ben tot echt aan het twijfelen geraakt of ik nog een Samsung ga kopen of toch uitkijk naar een Apple.De Note kost in Belgie toch ook 645 euro ,als ik wat bijleg heb ik ook een iPHONE 5 32GB,want 16GB vind ik teweinig geheugen.Nokia Lumia 920 is prachtig maar vind dat Windows Phone8 teweinig apps heeft en heb al klachten gehoord over zware bugs in het OS.

xander22 januari, 2013 om 15:31

Mijn S3 is dus ook overleden zoals bij de meesten. ‘s nachts aan de oplader gelegd, ‘s ochtends geen sjoege meer. Dit was op 3 januari.. Gelijk naar de PhoneHouse gebracht alwaar hij is opgestuurd. Vandaag (22 januari) nog steeds geen duidelijkheid wanneer ik deze terugkrijg *zucht*. De status staat op *wachten op onderdelen*.
Weet iemand of er iets van compensatie mogelijk is voor het niet kunnen gebruiken door een fabrieksfout?
Ik heb het toestel direct los gekocht (599,95!) En baal er gigantisch van dat ik “gehandicapt” ben met mijn HTC wildfire.

Peter22 januari, 2013 om 22:17

Precies hetzelfde gehad als vele anderen op deze site. ‘s nachts opgeladen, ‘s ochtend helemaal niets meer. Volgens de instructies van Belsimpel telefoon opgestuurd naar Dynafix in Nuth. Telefoon kwam na 3 weken terug. Op het zakje stond Flash / update. Telefoon startte wel op maar een volledig blauw scherm met een zwarte vlek in de linker bovenhoek. Dus NIET getest door Dynafix !!! , Vervolgens de hele boel maar weer retour gestuurd. Nu maar weer afwachten wat ik nu weer terug krijg. Verkopen willen ze allemaal maar service is bij beide bedrijven in mijn geval niet erg hoog. Ook bij Samsung en Vodafone geen gehoor. Over klantvriendelijkheid gesproken. Het gaat deze bedrijven nog te goed…..

Miranda23 januari, 2013 om 09:40

Awel van service gesproken,mijn latop ACER 16 maanden oud is voor de 4de maal naar Acer vertrokken,telkens met het zelfde probleem.2x moederbord vervangen,probleem nog niet opgelost.Ben benieuwd wanneer hij terug gaat zijn of het probleem opgelost is.Verkoper stelde voor om nieuwe proccessor te plaatsen,deze man doet er alles aan om mijn probleem op te lossen,maar aangezien het toestel onder verlengde garantie valt mag hij zelf geen herstellingen uitvoeren.Bij Acer test men na reparatie de toestellen niet voldoende volgens mij.Denk dat ik toch bij volgende aankoop ga kijken voor een ASUS.Mijn zoon heeft er een en deze bolt als een trein,Het zijn trouwens prachtige toestellen.

Pascal27 januari, 2013 om 15:59

tijdje geleden, moederbord kapot. Kon niet meer worden gemaakt alles kwijt.

Demi31 januari, 2013 om 18:46

ik was klaar met werken, zie het lampje knipperen, ik wil kijken, gaat het scherm niet aan, batterij eruit en erin , wou die opeens niet meer aan. Heel fijn allemaal, ik zit al zonder mobiel sinds 2 januari nu

Miranda1 februari, 2013 om 08:50

Hoe meer ik hier dat alles lees over de S3 begin ik toch sterk mijn twijfels te krijgen of de Galaxy S3 wel de BESTE smartphone op dit moment is. Ik hoor ook veel klachten over de update Jelly Bean voor de S3,zou veel trager bollen.

Iemand ervaring met Sony’s Experia’s.? De Experia Z ziet er wel fraai uit vind ik.
Moet ik nu toch de stap zetten naar Apple Iphone 5 om toch een betrouwbaar werkende smartphone te hebben? vind Android anders prachtig OS.Ik heb wel geen ervaring met iOS van Apple.
Wat vinden jullie.Ben nu bijna radeloos,wil mijn S1 vervangen meer weet echt niet meer wat kopen.Kan wel nog enkele maanden mijn aankoop uitstellen voor bv;de S4 of de iPHONE 5s of 6 te kopen.

Demi2 februari, 2013 om 16:08

Persoonlijk vind ik de galaxy s3 wel een hele goede telefoon! meer mensen die ik ken hebben hem zoals mijn vader mijn oom en wat collega’s, en zij hebben nergens last van, iphone zou ik niet aanbeginnen, ik heb er 2 gehad en bijde keren krijg je als hij een tijdje oud is een probleem, hij kan.niet meer aan doordat hii moet updaten maar de iphone kan dat niet aan, daarbij alles kost geld en kwa telefoon is hij niet persee beter of sneller

maar dat is mijn mening

amanda6 februari, 2013 om 07:09

@ Miranda, gewoon de s3 kopen, heerlijke telefoon.

Helaas de mijne nu ook vanmorgen overleden, wilde kijken hoe laat het was… en niets meer
Straks maar naar de winkel. Nu ik hier heb gelezen wat het probleem zal zijn, zal ik het aankaarten. Hopelijk gaat het niet al te lang duren.

Jerrokun6 februari, 2013 om 14:53

De S3 is gewoon een supertelefoon.
Helaas hebben ze nu een fout in een update zitten denk ik. heb hem net geupdate en nu start die van mij ook steeds opnieuw op en dan blijft die ff hangen en dan start die weer door. probeer nu een patroon er in te vinden. heb contact op genomen met samsung maar ze zullen er snel iets aan doen aangezien het een gekend probleem is.
Hoe meer je op een toestel wil, en heb, hoe meer er tenslotte kapot aan kan gaan.
Aangezien die van mij 99% van de tijd dat ik hem heb me nog niet in de steek heeft gelaten, leg ik me graag neer dat er een foutje in zit die ook nog is onder de garantie valt ;)

Marijke9 februari, 2013 om 01:14

Ook mijn galaxy S3 is sinds zondag overleden!
Vandaag weggebracht voor reparatie!
Zegt die verkoper na het zien van een klein stickertje onder de batterij dat hij vochtig is geweest en dat ik dus de onderzoekskosten zelf moet betalen?
Ik zei hij is absoluut niet nat geweest,zegt de verkoper je moet het zien als bij een bril die beslaat dat gebeurd ook bij je telefoon,nou kan je zeggen dat ik ernstig verbaasd was!
Lijkt me niet mijn fout dus dat dat ding vochtig word!!Nou maar afwachten wanneer hij terug komt.

sonja12 februari, 2013 om 16:28

nou mij galaxy s3 doet ook raar wil ik op play store gaan gaat ie gewoon terug op het normale scherme en wil ik hem update zegt ie gewoon er zijn geen update beschikbaar wel heel raar zo maar in een keer

Naomi13 februari, 2013 om 10:52

Ik heb sinds kort een s3 en steeds als ik het scherm aanzet geeft hij een soort storing door het scherm hebben meerdere hier dat of is dit al een begin dat die van mij er ook mee zal gaan stoppen?

alex13 februari, 2013 om 20:18

halllo ik ben alex
ik wou zo een samsung galaxy s3 kopen voor 600euro
maar na wat ik hier zie ga ik geen cent eraan geven
want dan koop ik liever ihope4 5 6
veel beter denk ik

ik vind samsung s3 mooi maar nu wil ik die wel kopen erna mee problemen zitten geld verloren den
maar ik weet niet is die problemen nu ondertussen opgelost of is nog zelfde kan iemand mij het zeggen
vandaag 13/02.2013 doe de problemen nog voor zo ja dan koop ik zo geen

dennisbatten199913 februari, 2013 om 21:31

hallo, mijn galaxy s3 doet ook niks meer, ik heb gelezen dat dit met het nand geheugen fsowiets te maken heeft, en als dat wel zo is, Hoe kan ik het weer klaarkrijgen???

mvg. Dennis

amanda13 februari, 2013 om 21:33

@ Alex je moet doen wat je zelf denkt dat goed is
Ik had een iphone, maar ben veel blijer met mijn samsung s3.

alex13 februari, 2013 om 21:35

amanda ik weet het niet
ben van plan iphone tekopen
maar eerst wou ik galaxy tekopen maar nu twijfel ik door dit allemaal te lezen

wat zou jij gedaan hebben heb jij ook galaxy mischien

amanda13 februari, 2013 om 21:41

@ Alex, ik heb een galaxy en had dus een iphone
Maar de galaxy ben ik veel meer tevreden over.
En vergeet niet dat hier alleen mensen reageren bij wie dat is gebeurd, er zijn zoveel mensen met een samsung galaxy die wel gewoon naar behoren draait

alex13 februari, 2013 om 21:42

ok amanda dat je me zo moed geef meid
danku mijn droom was gamaxy hehe maaar toch heb ik wat twijfel als ik nu een koop voor 600 na een week prijs dan is 24.000frank vuilbak in

amanda13 februari, 2013 om 21:44

@ Alex Als je er van uit gaat dat die van jou stuk zal gaan, zou ik maar voor een iphone gaan. En hopen dat daar niks mee gebeurt ;)

alex13 februari, 2013 om 21:50

pfffffffffffffffffffffffffffffffff ik weet het niet meeer ik vind galaxy s3 cool gsm

ik ga proberen ik ga toch een kopen en werk het niet na paar weken ja dan is geld verloren
maarja dus die van je werk heel goed alle dan ben blij voor je gaan we dan daar op eene gaan drinken heheh grapje

amanda13 februari, 2013 om 21:52

@ Alex, je hebt toch garantie …

Succes met bedenken wat je gaat kopen

alex13 februari, 2013 om 21:55

garantie nee nog niet want ik moet eerst nog een kopen in de winkel erna heb ik een bewijs waarde van 600e :) jij ben ook bedankt en ook veel geluk meid slaapwel fijne nacht

amanda13 februari, 2013 om 21:57

@ Alex, ja maar als je er eentje koopt, krijg je een bon en heb je dus garantie.

Ruben14 februari, 2013 om 09:20

Mijn S3 viel steeds uit +- 20 x per dag, of hij liep vast . opstarten ging erg moeizaam. telefoon ligt nou bij de phonehouse (samsung service center) duurt ongeveer 10 a 14 dagen….
@Samsung jullie zijn bekend met het probleem, waarom vragen jullie de toestellen niet terug om te laten maken??
Als je een telefoon van +- 600 euro koop mag je toch betere service verwachten? ik kreeg zelfs een leen toestel mee van de phonehouse omdat ik geen klant van phonehouse was!!!!
@Samsung Fail!!!!!

Ruben14 februari, 2013 om 09:21

Sorry ik kreeg GEEN leen toestel mee!!!!

Danneman14 februari, 2013 om 10:18

Kan iemand me uitleggen hoe de trilstand van de samsung s3 mini helemaal uit gezet kan worden?

Miranda14 februari, 2013 om 14:49

Ik vind dat er toch veel problemen zijn met die Galaxy’s S3.
Hij is uitgeroepen tot de beste smartphone 2012-2013 maar hoe zit het met de betrouwbaarheid?
Inderdaad hij kan meer dan een iPHONE 5 maar is hij even betrouwbaar?

Wat heeft men aan een smartphone die alle 5 min uitvalt-vastloopt-traag werkt enz…en tenslotte moederbord het begeeft.
Ik heb zelfs altijd al die problemen gehad met mijn Galaxxy S1 na een software update.
Denk dat dit het zwakke is van Samsungs Galaxy’s.De software update’s.
Apple maakt zelf zijn iOS,Samsung gebruikt Google Android dat ookgebruikt word voor veel andere merken,misschien een + punt,maar ook nadelen dek ik.
Zit ook te twijfelen,ga mijn S1 dit jaar vervangen maar moet ik nu de S4 kopen of toch gaan voor een iPHONE,vermoedelijk de 5s of 6.

alex14 februari, 2013 om 15:09

k haat dit broill

heyt is een goede gsm en mooi uitzicht maar trek ok geen kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

samsung steek u gsm wat beter in elkaar voor je iets verkoop mensen bedriegers zijn dat
ik koop niets meere geen cent waar

Paolo15 februari, 2013 om 11:49

Ik heb dit ook aan de hand gehad. Had een S3 aangeschaft op 21 jan 2013 en alles ging perfect.
De dag erop had ik geen netwerk meer en kreeg ik de vraag plaats SIM.
Terug naar de winkel en daar kreeg ik het nieuws dat mijn moederbord defect was.
Daar ging mijn toestel, weg en ik heb hem gisteren pas terug gehad na en dikke 3weken.
Ze hebben het moederbord vervangen en tot nu toe nog geen problemen meer gehad en hoop dat dit ook zo gaat blijven.

sanne18 februari, 2013 om 14:45

Hallo,

Ik heb hetzelfde probleem gehad in december. Nadat hij terugkwam van reparatie deed hij het prima. Echter 2 weken later weeeeeeeer hetzelfde, dus nu opnieuw mijn galaxy kwijt, al 3 weken.
Als je opbelt naar samsung geven ze aan nog nooit van dit probleem te hebben gehoord!!!!
Belachelijk lijkt me.

T-mobile was ook niet erg vriendelijk. Ik moest bijna 50 euro betalen om hem te laten opsturen en nakijken en ook GEEN leentoestel.
Gelukkig werkt mijn buurjongen bij de belcompany, zij hebben een super service.

Iemand misschien bekend met een schadevergoeding oid?

amanda18 februari, 2013 om 16:14

@ Sanne was het geen garantie meer? Dat je moest betalen voor het versturen?

Ik heb de mijne weer terug, doet het weer prima. Binnen twee weken was hij weer terug.
Snap alleen niet waarom ze mijn screen protector eraf gehaald hebben.

marc2 maart, 2013 om 20:05

mijne is nu ook kapot, wil niet meer aan, laat niet meer op. Dus ga er vanuit dat het ook te maken heeft met het moederbord

Miranda3 maart, 2013 om 08:34

Zou graag eens willen weten wat de uitleg is van Samsung?
Dit kun je toch niet meer normaal noemen met die moederborden.
Wat ik graag eens zou willen weten is of andere merken zoals Sony,LG,HTC,ZTE enz.. die op Android draaien ook altijd vastlopen en of uitvallen,traag worden na een update enz…
Ben geen Apple fan maar moet toch toegeven dat men van de iPHONE toch minder van die problemen hoort.
Denk dat iOS wat vlotter blijft bollen,misschien wat ouderwets aan het worden maar wat heeft men aan een toestel dat heel modern is en alles aankan als het dikwijls niet meer goed werkt.
Ok een iPHONE is peperduur,maar bij lancering was de S3 en Note 2 ook niet goedkoop he…
Voordeel van de iPHONE is dat hij na 2 – 3 jaar nog meer waarde heeft daar waar Samsung veel aan waarde verliest.

emiel9 maart, 2013 om 23:10

mijn s3 valt regelmatig uit dan is hij helemaal zwart , reageert nergens meer op . batterij eruit halen en dan kan ik hem weer opnieuw aanzetten vandaag 5 x gehad.
ik word er simpel van .
maandag terug naar de winkel en dan zien we wel hij is van de eerste lichting in mei juni.

deSuperDave10 maart, 2013 om 23:05

Ik ben sinds gister op zoek naar een S3 met abbo. Dit lijkt me dus NIET verstandig met alle problemen die er momenteel zijn. Wel zie ik de vernieuwde i9305, oftewel de LTE variant, dus zou dit dan wél een goeie S3 zijn? Deze heeft ook nog eens 2Gb werkgeheugen ipv 1Gb op de gewone i9300.

Omdat ik alleen maar Belsimpel uit Groningen zag die deze aanbied én omdat ik nergens de gratis FlipCover vermelding zag, heb ik toch maar even gebeld en gelukkig maar! Ik had de i9305 bijna besteld op de site van Belsimpel, maar wat blijkt; zij kopen telefoons op uit heel Europa. Maar het vreemde is is dat zij niet in de verpakkingen mogen kijken vóórdat ze het naar me verzenden, waardoor het kan voorkomen dat ik een niet Nederlandse S3 geleverd krijg. De dame vertelde me doodleuk dat ik het dan gewoon kan terugsturen, net zolang totdat ik wél een NL versie zou hebben. Op de vraag van mij of dit een grap was, kon zij als enige lachen en zei dat ze daarom goedkoop zijn, maar dat het echt nieuwe toestellen zijn. Ook de i9305 wordt het dus even niet.

Dus ik heb een aantal vragen voordat ik de S3 ga kopen:

1> Hoe kan ik achterhalen welke nieuwe S3 i9300 hier geen last van krijgt? M.a.w., liggen er voorraden in de winkels waarvan Samsung weet dat deze terugkomen of hebben ze deze op voorhand uit de schappen gehaald?

2> Iemand in Nederland die ervaring heeft met een Nederlandse i9305? Ik was 100% verkocht en helemaal vanwege het dubbele werkgeheugen,.. een zogenaamde LTE variant.

Miranda11 maart, 2013 om 07:48

Als ik jou was Dave even en de kat uit de boom kijken en wachten op de S4.Word op 14 maart voor gesteld.Dus echt lang zal het niet duren voor die in de rekken ligt.
Ik bezit nu al 3 j een S1 wil die ook vervangen al maanden geleden maar toen ik hoorde over de problemen met de moederborden van de S3 heb ik hem ook niet gekocht.
Kijk anders eens naar de NOTE 2 denk dat die dat probleem niet heeft.Ge moet enkel kunnen leven met een groter scherm,maar zo te horen zal het scherm van de S4 even groot worden.

deSuperDave11 maart, 2013 om 08:40

Thx Miranda. De Note2 vindt ik toch echt een slag te groot. Ik ben nog van de generatie Nokia N95 Black en de S3 zou mijn eerste smartphone ervaring zijn. Persoonlijk moet ‘t voor mij toch wel echt een telefoon blijven. Een 7″ tablet heb ik al, dus een nog grotere S4 lijkt me 4x niks!

Ik had ook al even gekeken naar de nieuwe HTC One. Ik heb de specs bekeken én ik heb er nog langer naar gegluurd en ik moet zeggen.. ik ben verliefd geworden! Ik hou wel van compleet nieuwe ontdekkingen en zeker wanneer de fabrikant op voorhand stevige hardware gebruikt.
Doorslaggevend; de 1,7Ghz processor, de 2Mb RAM werkgeheugen, de nVidia grafische chip én het unieke aluminium gegoten kast. Ja,.. ik ga nog ff koekeloeren en dan ga ik Pre-orderen. Samsung wordt ‘t voor mij dus definitief niet. Voelt wel als vreemdgaan, want ik zat al ruim 8 maanden te wachten op een S3 met een lagere abbo prijs.

Miranda11 maart, 2013 om 13:29

Dave kijk ook eens naar de Sony Experia Z.
Vind ik,ook prachtige Phone.
Anders als jij je niet gebonden voelt aan Android,kijk ook eens naar de Nokia’s Lumia 820 – 920.
Vind het ook prachtige toestellen,met de duurzame Nokia kast.
Ik kom ook van Nokia’s N93 -N95 en E72 toestellen en moet zeggen die kassen waren onverslijtbaar.
Daar kan Samsung nog wat van leren vind ik.
Spijtig dat Nokia geen Android toestellen heeft. Vind niets verkeerd aan Windows Phone 8 maar vind dat ze wat weinig apps aanbieden en dat zou ik missen op mijn smartphone.

Christine22 maart, 2013 om 01:14

Sinds vandaag de S3. Na twee uur aan de lader (oftewel twee uren in mijn bezit te zijn) was het zwart beeld en niet meer aan te krijgen. Batterij eruit hielp ook niet. 5 uren laten besloot ik een uur lang de batterij eruit te laten. Daarna wilde hij weer aan.
Nadat ik ‘m eindelijk weer aan had, kreeg ik na een half uur alweer een probleem: geen internet/netwerkverbinding en de vraag of ik de SIM wilde plaatsen. Weer de batterij eruit gehaald, aangezien hij niet uit wilde en/of opnieuw opstarten.
Nu zijn we weer een half uur later, en het scherm blijft zwart. Weer hetzelfde probleem als vanmiddag.
Ik heb deze telefoon nog niet eens een halve dag in mijn bezit!!
Heb ‘m sinds 4 uur vanmiddag pas. Ik word er nu al knettergek van!

Miranda22 maart, 2013 om 08:38

Christine,snel terug naar de winkel ermee.
Ken dat,mijn Galaxy S1 wel wat ouder dan de uwe, zelfde problemen.Uitvallen,niet meer willen opstarten,batterij er honderd keren uithalen,gevolg,gebarsten achtercover,die trouwens niets waard is.
Kan mij dood ergeren als ik wil bellen ,en dat spul is uitgevallen,en dan 20 min moet prullen om hem weer aan de praat te krijgen.Heb die klachten ook al van de S2 gehoord,en nu de S3.Ik hoop maar dat de S4 die ziektes allemaal niet heeft,want daar betaal ik wel geen 699 euro voor.Dan koop ik een HTC One of Sony Xperia Z. of misschien een iPHONE 5 die bollen altijd schijnt het en de aankoopprijs is ongeveer het zelfde.
Ik weet niet hoe het komt maar denk dat Android er ook iets mee te maken heeft.Mijn problemen zijn vooral begonnen na een Software update.

Christine23 maart, 2013 om 01:37

Heey Miranda,

Ik ben vandaag inderdaad mee terug gegaan.
Tmobile heeft mij een nieuw toestel gegeven en stuurt de andere terug naar Samsung.
Ze zeiden dat het netwerk en software/hardware problemen waren waar ik niks aan kon doen.

Ik stuur dit vanaf mijn nieuwe mobiel die tot dusver nog geen enkel symptoom heeft vertoont.
Nu hopen dat dit zo blijft. Nog geen software update gehad.

Sony Experia Z is ook zeker aan te raden. Even groot scherm als de S3, maar minder problemen.
Mijn ouders zijn beide overgestapt op de Experia.

Bouke23 maart, 2013 om 11:49

Beste s3 liefhebbers. Dit vind ik ik op een ander forum, en werkt bij mij prima
al een hele dag geen enkel probleem meer met mijn SG3.

Dames en Heren, gisteren heb ik onderstaande gevolgd en me Galaxy S3 loopt NIET meer vast en is weer als vanouds! VERGEET NIET EERST EEN BACK UP TE MAKEN VAN JE TELEFOON

Na het updaten van het systeem blijven er nog wel eens oude bestandjes achter en die kunnen een Conflict veroorzaken met de nieuwe firmware. Daarom raad ik je aan om eerst een factory reset te doen.

Voordat je dit gaat doen Backup de gegevens die je nog wil bewaren. na de reset ben je alles wat op je telefoon staat voorgoed kwijt. je Externe SD kaart en je Simkaart blijven intact

De Factory reset gaat als volgt: Schakel de telefoon uit dan hou je de Power +Volume Up + Home knop ingedrukt zodra je het Galaxy S3 logo ziet laat je de power knop los (volume up en home ingedrukt houden) dan verschijnt er een Android logo op je scherm met daar boven in blauwe letter een menu scroll met volume up en down door het menu naar wipe Data/Factory reset om die te activeren druk je 1x kort op je power of home knop het zelfde doe je opnieuw bij wipe cache daar na scroll je helemaal naar boven en start je te telefoon opnieuw op.

Jolanda23 maart, 2013 om 13:10

Dit kan je toch ook gewoon via je instellingen doen en telefoon terug zetten? Of is dit toch wat anders? Mijn telefoon loopt ook steeds vast of valt uit maar resetten heeft niet geholpen alleen erger gemaakt.

Bouke23 maart, 2013 om 15:20

ik heb na weken ergenis na de laatste update ontstaan, nu weer een heel stabiel toestel, zonder uitvallen of herstarten. Ook zijn alle app s die uiteraard gewist waren, automatisch op nieuw gedownload en geinstalleerd. Mijn toestel bleek ook na de app eMMc check een insane chip te hebben.
Het lijkt mij toch gewoon een pure software bug.
type toestel GT 19300 type VTUOOM FwRev: Oxf1

Miranda23 maart, 2013 om 16:10

Wat ik eens graag zou weten of al die problemen van vastlopen,uitvallen,zwarte schermen enz of dat enkel een probleem is met de Samsungs S reeksen,of komt dit voor met alle Android toestellen,zoals Sony,LG,HTC,Acer ZTE enz….

Marcovski24 maart, 2013 om 21:57

Vanaf Juni vorig jaar werkte mijn S3 feilloos. Sinds 3 dagen geleden plotseling 3 keer een vastloper gehad en sinds vandaag valt hij regelmatig uit. Hij strart dan wel weer op en blijft het dan weer een tijdje doen. Maar na verloop van tijd is ie weer vanzelf uitgegaan. Ik ben bang dat dit niet vanzelf meer goed gaat komen. Kan iemand mij vertellen op welk moment ik aanspraak kan maken op de garantie? Of is een formware update hier ook op z’n plaats?

Miranda24 maart, 2013 om 22:41

Marcovski ,draait uwe S3 nog altijd op ICS of is hij al geupdate naar Jelly Bean?
Zou toch terug naar de winkel gaan en vragen voor nieuwe software of minstens een reset uit te voeren.
Bij sommige teostellen zouden er problemen zijn met dode moederborden,zou toch niet te lang wachten en eens vragen wat de verkoper of Samsung voorstelt.
Ken dat probleem ook al 2 jaar met mijn Galaxy S1,moet hem dit jaar vervangen,de hellende wordt te groot,als ik moet bellen is dat spul uitgevallen en moet ik de batterij eruithalen dikwijls in de auto of onderweg op straat,is echt niet meer te doen,hij moet buiten.
Maar mijn grootste probleem waardoor ik het altijd nog wat uitgesteld heb is wat moet ik nu kopen.Heb klachten gehoord over de S2,nu volop klachten over de S3 ,en wat gaat de S4 worden? Enkel over de Note 2 hoor ik minder problemen.
Ga even kijken of er ook problemen gemeld gaan worden over de S4 maar kan moeilijk nog maanden wachten eer ik een vervanging doe.Zijn dit enkel Samsung problemen of is dit uitvallen en zo een algemeen probleem van Android toestellen,zoals HTC,Sony,Samsung,LG enz…
Zo het graag eens weten,men leest er zo weinig over,en Samsung geeft ook geen uitleg hoe deze problemen komen,en zijn ze door de komst van de S4 opgelost?
Ga ik nu naar Windows Phone 8 moeten overstappen? Dat ik zeker niet wil doen(te weinig apps) of zal ik op iOS moeten overstappen?

Marcovski25 maart, 2013 om 12:43

Hoi Miranda, Ik heb de update naar Jellybean al geruime tijd geleden gedaan. Zover ik weet heeft mijn S3 alle updates doorlopen die nu mogelijk zijn. Ik zal idd eens een hard-reset uitvoeren en kijken of dat de klachten wellicht verhelpt.

Het gekke is dat ik al sinds Juni totaal geen problemen heb ondervonden en nu sinds een paar dagen is het dus begonnen.

Toch denk ik dat je met een gerust hart gewoon de Galaxy S4 aan kunt schaffen. Er is Samsung veel aan gelegen om dit soort problemen het hoofd te bieden en zover ik weet hebben ze een goede service. Na Samsung vind ik HTC ook een erg mooi en goed product (Bijv de One-X) Maar overstappen naar IOS als je Android gewend bent… tja daar heb ik zelf zo m’n bedenkingen bij, afgezien nog van het feit dat ik de Iphone 5 niet mooi vind.

Ik ga nu eerst eens bekijken wat het probleem is met m’n S3 en ik laat hier nog wel even weten hoe het verder af gaat lopen.

alex25 maart, 2013 om 15:03

ik wil hier geen berichten meer ontvangen hoe stop hier zeg pffffffffffffffff

als iemand hier iets op schrijf krijg ik een melding
het steek tegen als ik msn open doen en zoveel berichten moet lezen over hier
dus wil niet meeer hier berichten ontvangen hoe stop dat ding zeg d anku

Marcovski25 maart, 2013 om 15:31

@Alex Als je een comment in je mailbox krijgt via deze site zie je in je mail een paar linkjes staan. Bij eentje staat dat je de comments na je reactie kunt stoppen door op de link te klikken. Vervolgens krijg je de meldingen als het goed is niet meer. Succes, gr

idema25 maart, 2013 om 19:50

Hoi Bouke blijft jou toestel nog goed na wat je gedaan hebt.
Ik had namelijk eerst een hard reset gegeven maar na een dag begon de ellende weer.
Nu heb ik gedaan wat jij voor schrijft dus ben benieuwd.

gr stef

Bouke25 maart, 2013 om 20:13

Hoi Stef
Ja na drie dagen geen enkele restart of “sudden death ” meer gehad, dus ik hou mijn fingers crossed.
en begin heel voorzichtig te hopen dat ik na weken ellende, bij mijn toestel het probleem weg is.

groeten Bouke

Marcovski26 maart, 2013 om 13:57

Mijn toestel functioneert weer normaal sinds 24 uur. Ik kreeg gisteren ineens de mededeling dat er een app was gecrashed die kennelijk nog open stond. Ik was om eerlijk te zijn ook vergeten om te kijken wat er op de achtergrond nog mee draaide. Ik denk dat deze app de boosdoener geweest is kan ik nu wellicht heel voorzichtig concluderen. Na de melding van de gecrashte app is alles weer normaal.

Denice27 april, 2013 om 13:54

Ik ben zeer verdrietig over mijn galaxy s3. als ik dit van tevoren wist had ik hem nooit gekocht.
na een nachtje laden ging mijn telefoon niet meer aan, heb het terug naar de winkel gebracht en die kunnen het niet maken. wat nu met mijn mobiel? samsung vertrouwde ik altijd, maar nu heb ik heel erg veel verdriet omdat ik ook geen reserve telefoon heb. ik woon namelijk ook in Suriname. wie kan mij helpen aub?
ik hoop dat de samsung fabrikant reageert omdat ik een trouwe klant ben van hen.

aub help.

Elvera21 mei, 2013 om 07:51

Ik ben zeer benieuwd wanneer de update zal komen, het probleem duurt alsmaar voort….

Mijn Galaxy S3 heeft het gistermiddag begeven, eveneens het Sudden Death Syndrome.
Ik breng ‘m zo naar The Phone House en dan is het keurig afwachten.
Het zal weer wennen worden met mijn HTC Wildfire 0.01!

Miranda Smolders21 mei, 2013 om 09:04

Ik hoop maar dat de S4 niet de zelfde ziekte gaat vertonen.Ben aan een nieuwe smartphone toe,bezit nu een Galaxy S1 en ontvang geen update’s meer voor dit toestel en dacht aan een S4 maar moet zeggen dat ik toch erg twijfel of ik toch niet ga voor een HTC One. Veel betere camera en luidsprekers schijnt het en alu behuizing.
Misschien ben ik toch zo zot om te wachten op de iPHONE 5s.

Helma Jeurissen12 juni, 2013 om 20:25

Mijn Samsung Galaxy S3 deed gistermiddag helemaal niets meer. Hartstikke dood!
Laade niet op, niets. Vanmorgen van Vodafone een leen toestel gekregen. De korier heeft het kapotte toestel vanmorgen meegenomen. Ik ben benieuwd hoe dit afloopt.

S. Meester25 juli, 2013 om 21:34

Zelfde hier, had hem gewoon op mijn bureau liggen, niet in de oplader maar gewoon stand-by. Wou wat nakijken en bleek dat hij uitgevallen was en doet niks meer. Heb nog een extra batterij om te testen, ook qua oplader maar niks doet hij meer, Morgen naar de Vodafone winkel, top van Samsung hij is nog geen jaar oud.

shar29 oktober, 2013 om 23:03

Mijn s3 laad niet meer of traag . En kan sim niet meer vinden
heb hem nu een jaar. Vind het vreemd koste veel geld
is dit ook een teken dat moeder bord stuk is
ben van mening dat dit een slime manier van samsun om veel geld te veedienwn is gewn srijl

hatim13 maart, 2015 om 20:02

Raak je je gegevens op intern geheugen kwijt als ze het moederbord verwisselen

Laat van je horen... Geef een reactie!

Jouw Reactie