Samsung Galaxy S3 > Keramische behuizing voor de Galaxy S3: wat is dat?

Keramische behuizing voor de Galaxy S3: wat is dat?

Eind vorige maand doken er een aantal “bevestigde” specificaties op van de Samsung Galaxy S3, waarvan de keramische behuizing misschien wel de meest opvallende was. Een toen nog onbekend materiaal, maar inmiddels weten we een hoop meer over dit bewerkte metaal. Sterker nog, nog voordat de Galaxy S3 officieel is aangekondigd heeft HTC de One S geïntroduceerd met eenzelfde keramiekbehuizing. Zo kunnen we stellen dat dit materiaal bijvoorbeeld ook gebruikt wordt door NASA voor haar satellieten en je kunt er dus vanuit gaan dat het erg sterk is.

De technologie om het keramische laagje te creëren heet: Micro Arc Oxidation. Het werkt als volgt: een stuk aluminium wordt behandeld met 10.000 volt aan elektriciteit die het metaal aanvalt op microscopisch niveau, waardoor er een keramische laag ontstaat bovenop het aluminium. De onderstaande video van de HTC One S toont de productie van de behuizing:

Met de keramische behuizing is een beschermcase niet meer nodig, want het materiaal beschermt je optimaal tegen krassen en valschade en bovendien voelt het ook nog eens erg fijn aan. Hopelijk kunnen we hiermee de plastic behuizing van de Galaxy S2 vaarwel zeggen.

Reacties (6)

marcel15 maart, 2012 om 16:48

wat dacht je van messen

life15 maart, 2012 om 17:55

Ik ga er hoe dan ook toch nog een zakje voor kopen hoor :)

roland17 maart, 2012 om 13:28

Zoals een boterham met pindakaas meestal met de pindakaas-kant op de grond valt, valt een smartphone meestal met het scherm op de grond. Mijn Samsung Galaxy S1 is gevallen vanaf 50 cm op een stenen ondergrond en het schermpje was kapot. Ook in mijn omgeving zie en hoor ik vaak dat het schermpje kapot gaat. Dit is blijkbaar het zwakke punt, laat ze hier dan op focussen om sterker te maken, i.p.v. interessant te doen met zogenaamde “space technologie”

bengaal17 maart, 2012 om 15:45

@Roland, ze zijn bezig hoor. Gorilla glass 2 is in aantocht. Je verwacht toch niet dat ze ineens onbreekbaar glas hebben.

Jantje17 maart, 2012 om 20:49

@roland
waarschijnlijk zal de verdikte rand aan de voorkant wat uitsteken, waardoor het gorilla glas niet eens geraakt zal geworden mits het op een platte ondergrond valt.

Takahito6 oktober, 2012 om 06:31

when you take the picture there is two bars onthe right bar there is a play buottn touch that and you view pics. hope i helped you

Laat van je horen... Geef een reactie!

Jouw Reactie