Samsung Galaxy S3 > Wat we verwachten van de Samsung Galaxy S3 op 3 mei

Wat we verwachten van de Samsung Galaxy S3 op 3 mei

Alle ogen zullen gericht zijn op Samsung tijdens het Samsung Unpacked evenement van 3 mei in Londen. Vanochtend werden de uitnodigingen verstuurd en kunnen we op die datum het nieuwe vlaggenschip verwachten van de Koreaanse fabrikant in de vorm van de Galaxy S3 (maar het blijft mogelijk dat er een nieuw naamschema gebruikt gaat worden, om namen zoals de Galaxy S8 te voorkomen). Zijn voorganger – de Galaxy S2 – was in 2011 een van de best verkopende smartphones, dankzij zijn dunne design, prachtig scherm en geweldige prestaties. Maar wat kunnen we verwachten van de Samsung Galaxy S3?

Design

We verwachten dat het toestel mogelijk nog dunner gaat worden dan de Galaxy S2, die 8,4 millimeter dun is op het smalste punt. Waarbij de kans groot is dat voor de behuizing een eerste klas materiaal gebruikt gaat worden, zoals een keramische behuizing, die al langer in verband wordt gebracht met de derde generatie Galaxy S. Sommigen bezoekers van onze website halen zelfs al deze feature uit de afbeelding die bij de uitnodiging werd gestuurd. De structuur van de blauwe gekleurde vlekken zou hen doen denken aan het keramische materiaal. We sluiten ook niet uit dat het scherm licht gebogen zal zijn (en dan niet alleen een stuk van het glas wat gebogen is, zoals bij de Galaxy Nexus, maar de complete structuur van het scherm).

Scherm

Een veel gekoesterde feature voor het scherm is een 1080p resolutie, maar daar gaan wij niet in mee, aangezien het verschil tussen een 720p en 1080p resolutie op een smartphone scherm, nauwelijks met het blote oog waar te nemen is. Het biedt ook geen voordeel meer, aangezien bij een bepaalde aantal pixeldichtheid, de pixels afzonderlijk niet meer van elkaar te onderscheiden zijn, ook wel Retina genoemd. En dan nog maar te zwijgen over de extra batterijduur die het vergt om een full HD scherm op scherp te houden. Dat gezegd hebbende is een 720p resolutie op een Super AMOLED Plus HD scherm, die gebaseerd zal zijn op de werkelijke RGB subpixel layout, bijna een zekerheid. De schermgrootte zal groter zijn dan 4,3 inch, maar kleiner dan 5”. Het is mogelijk dat Samsung een oplossing heeft gevonden om de bezel – ruimte tussen scherm en rand – drastisch te verkleinen, waardoor een groter scherm nauwelijks invloed heeft op de werkelijke afmetingen (ten opzichte van de Galaxy S2). Wij zetten in op een scherm van 4,6” groot, ook gezien de gelekte informatie van de OLED Association, die hiermee correspondeert.

Processor

De dual-core Exynos chipset van vorig jaar was een beest qua prestaties en zorgde mede voor het succes van de Galaxy S2. Meer dan een jaar verder verwachten we een volgende stap van Samsung en haar Exynos lijn, door het opschakelen naar een quad-core die samen kan gaan met een LTE netwerk. Maar de mogelijkheid van een flink verbeterde dual-core processor sluiten wij ook nog niet uit, die gebaseerd is op Cortex A15. Het is ook goed mogelijk dat Samsung het RAM (werkgeheugen) opschaalt van 1 GB naar 1,5 of zelfs 2 GB. Niet omdat de Galaxy S3 per definitie meer werkgeheugen nodig heeft, maar omdat meer altijd beter is (in dit geval). Wij verwachten dat 32 GB intern geheugen standaard aanwezig zal zijn en dat dit aantal nog is uit te breiden middels een geheugenkaart of eventueel via een cloud service.

Overig

We gaan op 3 mei zeker een vernieuwde versie van Samsung’s TouchWiz interface, die misschien nog lichter wordt dan je ooit hebt gezien. Het besturingssysteem zal ongetwijfeld Android 4.0 Ice Cream Sandwich zijn. Er zal zeker een focus liggen op de foto en video prestaties, aangezien dit steeds belangrijker wordt op een mobiele telefoon. Ook sluiten we niet uit dat er nog een aantal verrassingen aan de horizon zullen verschijnen: wat te denken van een drastisch verbeterde accuduur, draadloos opladen en waterdichte coating.

(met dank aan Pocketnow.com)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.1/10 (9 votes cast)
Wat we verwachten van de Samsung Galaxy S3 op 3 mei, 9.1 out of 10 based on 9 ratings

Reacties (11)

life16 april, 2012 om 17:13

Dit zou gewoon de max zijn!
eerste btw :D

LimitedX16 april, 2012 om 17:37

Nou ik kan niet wachten ik vindt het leuk dat we nog niet veel info hebben want we weten dat het een super mobiel wordt ook al zou ik ook graag alles willen weten blijft het wel lekker spannnend zo ik ga deze ook gelijk halen hij op de markt komt meestal wacht ik nooit zo lang voor een mobiel maar voor deze heb ik het wel over

tweede LoL

huseyin16 april, 2012 om 17:44

ik hoop echt dat de opvolger van sgs2 zo eruit gaat zien :)

Danny16 april, 2012 om 18:10

Allee eindelijk de datum. Wacht vol ongeduld op release.

Erik16 april, 2012 om 18:18

Helemaal top, wacht al zo lang. Ben benieuwd hoeveel hij gaat kosten bij een vodafone abo.

Roberto16 april, 2012 om 18:21

Ik hoop dat Samsung de nieuwe S3 niet groter hebben gemaakt kwa afmetingen dan zijn voorloper de S2!! Dit was naar mijn idee de maximale afmeting voor een smartphone. Het zal voor mij een welkom aanwinst zijn, naast de 101 tab van Samsung die ik ook heb. Aftellen naar 3Mei…….

j3ffr3y16 april, 2012 om 18:23

hoop idd niet op een 1080 scherm, het verschil is er toch niet echt met een 720 het kost alleen maar meer stroom!!!!

dat evenement ga ik dus zeker bekijken via jullie fb pagina!!
maar het is in london he? in engeland lopen ze een uur achter toch, komt het hier dan van 19:00-20:00?

j3ffr3y16 april, 2012 om 18:27

ik bedoel natuurlijk van 20:00-21:00.

Zarnikon16 april, 2012 om 18:41

http://i.imgur.com/hz1du.png

gebaseerd op de huidige geruchten
4,6″ display
ics + touchwiz
home button

Luuk16 april, 2012 om 19:18

Ik hoop ook dat de S3 toch een stapje hoger is dan de HTC One X, aangezien tegen de tijd dat de S3 komt. de verkoop prijs van de HTC One X meer dan 100 euro onder die van de S3 zal liggen..
Als ze erg dicht bij elkaar liggen ga ik denk ik toch voor een losse HTC of en nieuw tweede handsje.
Echter denk ik dat de nieuwere chip van de S3 toch voor zuiniger gebruikt gaat zorgen. En inderdaad hopen dat ´t niet te groot wordt 4.6 inch is meer dan voldoende. + hopen op een grotere (bredere) lens voor beter licht inval.

Joop17 april, 2012 om 08:28

Misschien een domme vraag, maar wat is er met de naam S8?

Laat van je horen... Geef een reactie!

Jouw Reactie